Tips and tricks

Tips & tricks

Neem zelf je bh maat op

Het dragen van de juiste bh maat is erg belangrijk voor je comfort en lichaamshouding. Daarbij komt dat je borsten je hele leven blijven evolueren door je leeftijd, hormonale veranderingen, borstvoeding, gewichtsverlies of toename… het loont dus om af en toe je meetlint boven te halen.

De omtrek onder je borst kan je meten door een meetlint strak rond je lichaam te houden, net onder de borst. Het cijfer dat je ziet, is het cijfergedeelte voor je bh maat (rond af op 5cm, bv. 85). In België worden zowel de Europese (EU) als de Franse (F) maat gebruikt.

Om je borstomtrek te meten, leg je het meetlint losjes op je borsten ter hoogte van je tepels en noteer het cijfer dat je ziet. Zoek je resultaat op in de tabel hieronder en kom te weten wat jouw cupmaat is.

© Lingerie Styling

© Lingerie Styling

Wasvoorschriften

We raden aan om de lingerie na elke 2 draagdagen te wassen.

Was de lingerie indien mogelijk met de hand. Maak eerst een lauw sopje en dompel hierin de lingerie herhaaldelijk onder, zorg dat het in beweging blijft. Niet wringen of wrijven. Naspoelen met lauw schoon water, totdat al de zeep resten verdwenen zijn.

Gebruikt u liever de wasmachine? Dat kan. Doe de lingerie dan altijd in een afsluitbaar waszakje, zo raakt de lingerie niet beschadigd in de draaiende wastrommel. Vul de trommel maximum tot een derde op.

Stel de machine in op een laag aantal toeren. Zet de machine op 30° of op het programma ‘fijne was’. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Gebruik nooit bleekmiddel, wasverzachter of wolwasmiddel.

Stop lingerie nooit in de droger, maar droog ‘aan de lucht’. Lingerie kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Hang de BH steeds op aan de middenvoor zodat hij gelijkmatig kan drogen. Leg de lingerie nooit op een warmtebron. Berg uw lingerie pas op wanneer het helemaal droog is. Lingerie mag niet gestreken worden.